Pommes duchesse aardappeltoefjes

Post by 
Text Link
Datum:
30/11/2020

Verwarm de oven naar 200 graden. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels ca. 15 minuten tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat een paar minuten nastomen.

pommes_duchesse_01.jpg
pommes_duchesse_02.jpg
pommes_duchesse_03.jpg

Pureer de aardappels fijn met een stamper. Pers de teentjes knoflook er bij samen met de boter, eidooier en Parmezaanse kaas. Stamp en roer er door. Voeg dan beetje bij beetje de melk er bij. Misschien heb je iets meer of minder melk nodig om een mooie smeuïge puree te maken. Breng op smaak met peper en zout.

pommes_duchesse_04.jpg
pommes_duchesse_07.jpg
pommes_duchesse_06.jpg

Doe een deel van de puree in de spuitzak. Maak mooie aardappeltoefjes op de bakplaat. Als de bakplaat vol is bak je ze ca. 20 tot 25 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn.

Tip: je kunt ze ook al van te voren maken en bakken en voor het serveren even opwarmen in de oven.

pommes-duchesse

Vegan
Vegetarisch

Post You mIght Also Like

Alle gerechten
No items found.